[bypass-navigation]

SEO - Zoekmachine optimalisatie

SEO oftewel zoekmachine-optimalisatie begint met het ontwikkelen van een webomgeving volgens de internetstandaarden. Daarnaast zijn er vele richtlijnen beschikbaar welke gevolgd kunnen worden om een website optimaal laten presteren.

Kostenbesparing door middel van SEO

Regelmatig ervaren wij dat er kostenbesparingen mogelijk zijn op online adverteren door middel van optimalisatie of al dan niet gehele herontwikkeling van bestaande omgevingen. Hierbij is het van groot belang dat alle aspecten van een online omgeving op een goede manier in elkaar zitten en dat de interne structuur van de omgeving voor de zoekmachine begrijpelijk is ingericht.

SEO en de zoekalgoritmes

De algoritmes van de zoekmachines zijn zeer complex en worden constant verbeterd en uitgebreid. Daarnaast doen de zoekmachine-aanbieders, zoals bijvoorbeeld Google, Microsoft, Yahoo & Baidu, hun uiterste best om de algoritmes die ze gebruiken geheim te houden. Door de enorme hoeveelheid variabelen en de afhankelijkheid van derde partijen is het zo goed als onmogelijk om garanties af te geven op het gebied van zoekmachine-optimalisatie, maar door goed toepassen van de vele beschikbare mogelijkheden is een goede score zonder penalization in de meeste gevallen goed te realiseren.

Zoekmachine-optimalisatie en resultaat

Het optimaliseren en verbeteren van de prestaties van een online omgeving kan, afhankelijk van het marksegment en de aanwezige concurrentie, een zeer arbeidsintensief proces zijn. Daarentegen geldt dat een geoptimaliseerde site veel online marketing budget en advertentiekosten zal besparen. Alle sites die wij ontwikkelen voldoen op het moment van ontwikkeling aan de op dat moment bekende methodieken om maximale prestaties mogelijk te maken. Hierdoor is het voor het grootste deel van onze opdrachtgevers niet per definitie nodig om aanvullende zoekmachine optimalisatie in te zetten.

Heeft u interesse in zoekmachine-optimalisatie / SEO, neem dan vrijblijvend contact met ons op, waarna wij samen met u inventariseren wat de mogelijkheden zijn.