[bypass-navigation]

HTML5, CSS3, en webstandaarden

Als full service internetbureau is ons belangrijkste doel om de meest moderne technieken en standaarden in te zetten voor het best mogelijke eindresultaat in webdesign en webdevelopment. In vrijwel al onze projecten hanteren wij de meest recente HTML5- en CSS3-webstandaarden, waarmee we de best mogelijke gebruikerservaring afleveren.

HTML5 W3C-standaard

webdevelopment SEO code voorbeeld met penOver HTML5 wordt al jaren veel gezegd in de media, en hoewel de standaard nog jaren verwijderd is van definitieve voltooiing, worden grote delen ervan reeds ondersteund door moderne browsers als Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, en ook recentere versies van Microsoft Internet Explorer. Mobiele apparaten op basis van Android en Apple's iOS gebruiken ook de Webkit-engine die veel van de nieuwste mogelijkheden reeds vandaag ontsluit.

Geolocation, offline storage, geavanceerde animaties

Veel mensen denken nog ten onrechte dat geavanceerde functionaliteit, presentatie en user experience voorbehouden zijn aan normale software en specifiek voor een platform ontwikkelde apps. Niets is minder waar, daar HTML5 de mogelijkheden ontsluit voor webapplicaties en websites om veel verder te gaan dan het simpelweg presenteren van informatie. Zo kan middels geolocation een webapplicatie informatie koppelen aan uw geografische locatie, biedt CSS3 zeer diverse mogelijkheden om uw applicatie of website te laten ervaren en beleven als een desktopapplicatie, en is het door HTML5 offline applicaties en zogenaamde local storage zelfs mogelijk om webapplicaties te ontwikkelen die compleet zonder internet kunnen werken.

HTML5 Canvas als flexibele vervanger voor Adobe Flash Player

Complexe interactiviteit was vroeger het terrein van de Adobe Flash plugin, maar deze is in de praktijk vaak traag en integreert slecht met de rest van de website. Apple heeft voor zijn iPhone en iPad producten zelfs door de instabiliteit van het platform ervoor gekozen om geen Flashplayer meer te ondersteunen. HTML5 voorziet door de Canvas webstandaard in een alternatief om animaties, presentaties en interactiviteit in de browser te presenteren. Het is zelfs in sommige browsers reeds mogelijk om met hardwareversnelling 3D-animaties interactief toe te passen.

Het belang van open webstandaarden van het W3C

Het W3C oftewel World Wide Web Consortium is het samenwerkingsorgaan van diverse grote marktpartijen op het gebied van internet, dat de standaarden definieert waaraan webbrowsers als Chrome, Safari en Firefox zich dienen te houden. Doordat wij ons dagelijks bezig houden met deze materie kunnen wij voor u websites ontwikkelen waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken over of deze in de browsers van vandaag en in de toekomst goed en bruikbaar werken.