[bypass-navigation]

Javascript en HTML5-apps

Een website is al lang niet enkel meer een verzameling statische pagina's met wat informatie. Om een gebruiker te boeien, en over te halen tot interactie met uw bedrijf, dient de website een perfecte gebruikerservaring te bieden, waarbij Javascript een van de belangrijkste tools is om deze user experience te versterken.

User Experience als leidraad in webdevelopment

De grootste uitdaging binnen webdesign is hoe voor uw specifieke doelgroepen een ervaring gerealiseerd kan worden die aansluit bij het snelle leven van de hedendaagse internetter. De gebruikerservaring kan tenslotte het verschil maken of een bezoeker al of niet een product koopt, of besluit te registreren. Zou Facebook zo groot geworden zijn als reageren op een statusupdate via een trage nieuwe pagina zou gaan, waarna de gebruiker vaak niet meer weet hoe ver hij was met bijlezen in zijn timeline?

AJAX en Javascript

Waar Javascript vroeger synoniem was aan irriterende animaties heeft de introductie van AJAX gezorgd voor een nieuw paradigma in user interface design. Websites die deze nieuwe webtechnologie professioneel implementeerden merkten dat hun gebruikers langer op de site bleven en meer interactie hadden. De mogelijkheden die Javascript en AJAX bieden om informatie beter te organiseren voor gebruikers, en interactie beter te stroomlijnen, zijn inmiddels eindeloos.

Javascript, de motor achter HTML5

Vrijwel alle geavanceerde functionaliteit die de nieuwe webstandaard HTML5 ontsluit worden aangestuurd door Javascript. Het opvragen van locaties met geolocation, het aansturen van online games op Canvas-elementen, het opslaan van tijdelijke data in HTML5 offline storage: alles wordt aangestuurd middels krachtige blokken Javascript-code.

Omdat Javascript voor webdesign uitgegroeid is van een ondersteunende techniek tot een van de kernkrachten achter een moderne website zijn onze professionele ontwikkelaars zeer bedreven in het ontwikkelen van complexe code. Ook voor deelprojecten kan onze verzamelde kennis van grote waarde zijn, en kunnen wij onderdelen van een bestaande site vaak met relatief kleine moeite van grote toegevoegde waarde en gebruiksvriendelijkheid voorzien.