706 Seating Group

706 Seating Group is ontstaan uit een samensmelting van verschillende bedrijven die elk gespecialiseerd zijn in hun eigen deel van de markt voor bureau-, werk- en vergaderstoelen en al hun toebehoren. Of je nou op zoek bent naar een praktische bureaustoel van Chairsupply, een Italiaanse designstoel van BenCamp of Sit-On of een gezonde leefstijl wil stimuleren met de oplossingen voor bewegend zitten van Spindl of Sit and Move, de 706 Seating Group heeft het allemaal in huis.

706 seating group
  • Synchronisatie product data
  • Maatwerk webshop
  • Tijdsbesparing klantafhandeling
  • Dealer login module

Wat was het probleem?

Toen 706 ons inschakelde voor een op maat gemaakte website met een webshop hadden ze al een website, maar die was inmiddels verouderd en oubollig en daarom hard aan vernieuwing toe. Tevens was het belangrijk voor 706 dat de dealers die ze hun site als online catalogus konden gebruiken zonder dat daar meteen prijzen zichtbaar zouden zijn zodat de dealer zelf ook marges kan hanteren.

Tevens liep er via het partnerbedrijf waarmee we samenwerkten een traject om SAP in te zetten als ERP-oplossing, en 706 wilde graag dat de artikelen op de site netjes bijgewerkt werden vanuit SAP en bestellingen vanuit de site automatisch doorgegeven werden aan SAP voor verwerking.

706 office space

Omines is onze betrouwbare IT-partner voor softwareoplossingen

- E. Kramers

Onze aanpak

706 beschikte over een grote bibliotheek aan fotomateriaal van hoge kwaliteit van al hun producten, inclusief sfeerfoto's van die producten in gecombineerde opstellingen. Het nieuwe design moest daar veel gebruik van maken en daar lag dan ook de focus voor de verschillende pagina's. Het resultaat is een fris design met veel afbeeldingen en alleen tekst waar dat iets toevoegt.

Het webshopgedeelte is geheel op maat gemaakt en biedt naast productinformatie en -foto's ook de mogelijkheid om per product de bijbehorende opties en eventuele kleur van de materialen te selecteren. Bovendien kunnen dealers die op de site inloggen zelf aangeven of ze al dan niet prijzen willen zien in de productinterface, om zo de shop als catalogus te kunnen inzetten.

Het resultaat

Voor de koppeling met SAP hebben we samen met ons partnerbedrijf een API-koppeling ontwikkeld waarmee we data kunnen synchroniseren tussen de webshop en de ERP-software. Zodra er een product gewijzigd wordt in SAP is deze ook binnen enkele minuten op de website verwerkt, en bestellingen.

Door de nieuwe site heeft 706 het aantal bestellingen dat per telefoon binnenkwam drastisch zien teruglopen, wat een hoop werk bespaart. Tevens hoeven ze niet meer handmatig meerdere systemen onderling actueel te houden. Mede door deze werkbesparing had men bij 706 de capaciteit beschikbaar om tijdens de eerste coronalockdown snel te schakelen toen mensen steeds meer kleinere bestellingen begonnen te plaatsen voor de inrichting van een thuiswerkplek.

Ben jij ook toe aan vernieuwing?

Ontdek wat wij kunnen doen voor jou!