BMW Dubbelsteyn

Dubbelsteyn is dé BMW en Mini dealer in de regio Zuid-Holland met 140 gekwalificeerde teamleden, verdeeld over twee vestigingen. Kwaliteit is het kernwoord waar het bij BMW om draait en om klanten nog beter te kunnen bedienen is de webshop OnlineBMWparts.nl powered by Dubbelsteyn opgezet. Hier kan de BMW liefhebber elders in het land ook snel en eenvoudig alles vinden van onderdelen tot accessoires en leuke merchandise.

Van den Berk
  • Complexe filterfunctie
  • Koppeling ETK-database
  • Alles in één systeem
  • Geautomatiseerde processen

Wat was het probleem?

Dubbelsteyn zag dat de markt behoefte had aan een webshop waar particulieren losse onderdelen en andere accessoires konden kopen. Om hierin te voorzien moest er een webshop worden gebouwd die in alle gemakken kon voorzien. Denk hierbij aan een duidelijke zoek- en filterfunctie, een persoonlijke profielpagina en de mogelijkheid om producten af te stemmen op het model of type BMW van de klant. Om deze mogelijkheid te realiseren moest er een koppeling worden gemaakt met een zogenaamde ETK-database, een database waarin alle producten en types en modellen van BMW zijn opgenomen. Dit was essentieel om up-to-date informatie en producten te kunnen tonen op de webshop.

Online BMW locatie

De samenwerking verloopt fijn, snelle service met top resultaat!

- M. Mertens

Onze aanpak

Voor het ontwikkelen van de meeste applicaties gebruiken we het Symfony Framework. Symfony is een open-source PHP-framework dat gebruik maakt van open protocollen, open systemen en open standaarden. Voor BMW Dubbelsteun hebben we als basis gekozen voor Sylius, wat ook gemaakt is op het framework Symfony. Sylius is zeer uitgebreid als webshopsoftware en van daaruit kun je zelf bepalen welke onderdelen wel of niet nodig zijn om te gebruiken. Zo is er voor nu gekozen om enkel te richten op de Nederlandse markt maar bestaat de mogelijkheid om relatief eenvoudig uit te breiden naar andere landen. Verder zat de uitdaging in de koppeling met de ETK-database, die lastiger te verkrijgen was dan aanvankelijk gedacht. De koppeling tussen Sylius en de ETK-database zorgt ervoor dat Sylius precies weet welke producten ingeladen moeten worden. In combinatie met ElasticSearch hebben we een zoekfunctie gerealiseerd die supersnel de juiste resultaten toont voor de haastige bezoeker.

Het resultaat

Bij een webshop met zo veel wensen is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat een klant het bestellen van producten als gemakkelijk beschouwt. Vanaf het eerste moment dat een potentiële klant op de webshop komt moet hij of zij op de juiste manier worden begeleid. Het is hierbij belangrijk om in het design een duidelijke en logische volgorde voor het gehele bestelproces te bepalen. De interne functie om te kunnen filteren op je eigen model geeft de klant een goed overzicht bij het vinden van de juiste onderdelen en accessoires. Door het juiste kleurgebruik wordt een klant door het gehele proces begeleid van binnenkomst tot het vinden van het juiste product. Geen klik voelt onnodig en alle tekst is ter ondersteuning. Alles om de klant een zo fijn mogelijke ervaring te geven bij het bestellen bij OnlineBMWparts.nl. Het resultaat; een prachtige webshop waar klanten alles van BMW kunnen vinden.

Ben jij ook toe aan vernieuwing?

Ontdek wat wij kunnen doen voor jou!