Veilig en vernieuwend digitaliseren in het onderwijs

In 2011 stapte Annemieke Augusteijn naar ons toe met de vraag om samen met haar een nieuw platform te ontwikkelen voor de groeiende groep remedial teachers.

Mijn Superkracht
  • Abonnementen voor jong en oud
  • Volledig responsive
  • Duidelijke rechtenstructuur
  • Beveiligde video

Concept, doelgroep & stijlvorming

Remedial teaching anno nu! De leeromgeving is die gedoopt tot “Mijn Superkracht” is een Electronische Leeromgeving (ELO) voor remedial teaching waar docenten op een eenvoudige en duidelijke manier hun leerlingen kunnen begeleiden.

Het design is een combinatie van speels en serieus op basis van de wensen van de opdrachtgever. De ELO is voorzien van workflowlogica en documentbeheer (DMS). De docenten kunnen met een abonnement direct aan de slag met hun leerlingen. Ook is er in de communicatie rekening gehouden met zowel kinderen als ouders zodat alles op een veilige, eenvoudige en gecontroleerde manier kan plaatsvinden.

Online Remedial Teaching

Technische ontwikkeling

Na goedkeuring van de ontwerpen is de omgeving ontwikkeld in PHP, inclusief gebruiksvriendelijke beheersectie waar de klant zelf alle aspecten kan aanpassen en inzien. Omdat alles vanaf het begin uitbreidbaar is opgezet hebben we al diverse malen zonder grote kosten nieuwe functionaliteit kunnen toevoegen.

De video’s bevinden zich in een afgeschermd gedeelte van de site. Bestaande streamingdiensten als Youtube of Vimeo inzetten hiervoor was dan ook geen optie. Door transparant te koppelen met Amazon’s S3 clouddiensten is op een budgetvriendelijke manier alsnog een goed beveiligde manier geïmplementeerd om video’s te kunnen streamen.

Ik maak zelfs videoblogs over hoe fijn het is om met dit internetbureau te mogen werken

Uitwerking & uitbreiding

De gehele omgeving is responsive opgezet zodat hij met ieder apparaat, van mobiel tot desktop, goed en fijn te gebruiken is. Het onderliggende CMS ontsluit precies de functionaliteit die de eigenaresse nodig heeft zonder te verdrinken in opties. Inmiddels wordt de ELO al jaren door tientallen docenten en hun leerlingen met tevredenheid gebruikt.

Naast Mijn Superkracht zelf is onlineremedialteaching.nl opgezet als wervingsomgeving voor Remedial Teachers, met behulp van een eenvoudige blog en integratie met het Youtubekanaal van Mijn Superkracht. Uiteraard is de omgeving ook responsive, maar omdat de doelgroep hier docenten zijn in plaats van de kinderen is een en ander wat zakelijker qua uitstraling.

Ben jij ook toe aan vernieuwing?

Ontdek wat wij kunnen doen voor jou!