Automatisering in B2B maatwerk

Geen triviale vraag: hoe kun je een maatwerk industriële garagedeur in een online configurator samenstellen, en laten resulteren in een productieorder in Exact Globe? Deze en andere vragen komen doorlopend op ons pad als vaste online automatiseringspartner van Doco International, een internationaal leverancier van industriële en residentiele garagedeuren.

Doco International

Doco & Omines, trouwe partners sinds 2009

Reeds sinds 2009 verzorgen wij uitgebreide ondersteuning bij de online strategie en de automatisering van processen. Bij onze binnenkomst was de website nog enkel een reclamebord op het web, die wat algemeen vertelde over het bedrijf en zijn producten. Zonder overhaaste stappen is dit in de jaren erna getransformeerd tot de primaire tool voor sales & marketingstrategie, opdat de organisatie de veranderingen bij kon blijven benen.

Het traject verliep vanaf het opzetten van een online strategie, via het ontsluiten van de gehele productcatalogus op de website, tot het bedwingen van complexe masterdata om een performance online configurator te leveren. Hierin kunnen zowel klanten als sales managers zelf de volledige benodigdheden van een specifieke garagedeur berekenen.

2009

Systeemintegratie Exact Globe & Synergy

Na het opzetten van de eerste website ontstond snel de wens om de producten te ontsluiten op de website. Hierbij was het ideaal vanzelfsprekend om de data zoveel mogelijk te herbruiken die reeds in de Exact ERP tooling aanwezig was. Dankzij veel ervaring met complexe architectuur konden we de correcte data op een praktische manier ontsluiten via goed afgekaderde API’s, opdat alle data automatisch up to date kon blijven.

De uitdaging werd groter toen de vervolgvraag ontstond om configuratie plaats te laten vinden in de website. Hiervoor is vanzelfsprekend alle masterdata nodig in de cloud. Door het inzetten van beperkte maatwerk C# / ASP.NET webservices is de synchronisatie hiervan mogelijk gemaakt op een manier die zowel onderhoudbaar als toekomstbestendig is.

  • Exact OnlineExact Synergy & Globe
  • ProductconfiguratorDeurconfigurator
  • CatalogusUitgebreide catalogus
  • SynchronizatieSynchronisatie van big data

Toekomstprespectief

Inmiddels is de koppeling tussen cloud en on-premises oplossingen dermate solide dat alle jarenlang voorbereide lijnen bij elkaar kunnen komen, en het volledige verkooptraject van initiële vraag tot uiteindelijke bestelling te laten plaatsvinden via de website. Naast het gemak voor de klanten leidt dit tevens tot grootschalige besparingen intern doordat de medewerkers efficiënter kunnen werken.

Doco Door Confogurator