ParPilot

Innovation in golf

Bezoek de live website

Over ParPilot

ParPilot is een initiatief van een aantal fanatieke amateurgolfers

Verbeter je golfspel

ParPilot is een initiatief van een aantal fanatieke amateurgolfers, welke een applicatie wensten te laten ontwikkelen om het persoonlijke golfspel te verbeteren, en hun spelresultaten meer inzichtelijk en leuker te maken.

Android App ontwikkeling

Na een uitgebreide proof of concept voor de applicatie ontwikkeling is er door Omines een Android applicatie ontwikkeld waarmee golfers met behulp van hun mobiele telefoon hun spel op de golfbaan in beeld kunnen brengen, en advies krijgen op basis van hun persoonlijke profiel. Daarna kan via de bijbehorende webomgeving gekeken worden naar de prestaties en resultaten. Op dit moment is de Android app en de achterliggende webomgeving nog volop in ontwikkeling.

Cocreatie

Tijdens ontwikkeling van het ParPilot golf concept, is onze rol als Omines uitgegroeid van aannemer tot participant op basis van cocreatie, waarbij het team tevens is uitgebreid met golfprofessionals, clubfitters, birdieboek tekenaars en andere mensen werkzaam in de golfindustrie.

Ontwikkeltraject

Tijdens de initiële proof of concept fase, zijn er algoritmes ontwikkeld welke op basis van GPS zeer nauwkeurig de positie op de golfbaan kunnen bepalen. Deze algoritmes zijn in een testapplicatie ingebracht zodat de gewenste logica uitgebreid getest kon gaan worden. Nadat bleek dat de afstanden nauwkeurig genoeg in kaart gebracht konden worden is een "mapping systeem" opgezet, waarmee gebruikers via een uitgebreide interface op basis van Google Maps zelf hun golfbaan beschikbaar kunnen maken voor de applicatie, waarna realtime aantrekkelijke kaarten worden gegenereerd die in de praktijk niet onder doen voor professionele birdiebooks.

Alle informatie welke op de golfbaan tijdens het spel wordt verzameld wordt gecommuniceerd met de webomgeving, zodat de golfer thuis zijn spel en activiteiten op de golfbaan kan terug zien, en kan zien welke prestaties hij met welke golfclub heeft geleverd. Een gedetailleerd dashboard met grafieken en filtering staat de ggebruikers toe zelf ieder gewenst resultaat uit het systeem te halen.

ParPilot homepage

 

Par Pilot player statistics

 

Klantervaring

Coert Schuppert en Gus van der Feltz, Parpilots van het eerste uur
“Wij, ParPilot, hadden een geweldig idee. Echter zonder de technologisch vooruitstrevende kennis en web business focus van Omines was het idee niet in de Android Market gekomen.”
Terug naar portfolio Neem contact op