Wij als Internetbureau Omines kijken erg uit naar de samenwerking met Interreg. Wij voorzien interessante en innovatieve tijden. 

Wat is PASSAnT?

‘PASSAnT’ zet in op experimentele ontwikkeling van anomaliedetectie rond vrachtwagens, treinen en schepen. Camerasensoren die geïnstalleerd zijn op relevante locaties in de havens van onder andere Oostende en Moerdijk. Deze data wordt gebruikt om het ‘machine learning’ systeem te leren wat normale en vreemde patronen zijn. Algoritmen die ontwikkeld worden voor complexe beeldanalyses zoals het herkennen en classificeren van mensen en voertuigen, het meten van snelheid, herkenning van kentekens, enz. Het systeem leert om personen, fietsers, wagens en vrachtwagens van elkaar te onderscheiden op een zeer gedetailleerd niveau en kan bijvoorbeeld het type en model van een voertuig onderscheiden, net als de kleur, de snelheid van beweging en het kentekennummer. Afwijkende patronen zoals onbevoegde personen, pogingen tot ladingdiefstal, inklimming en smokkel worden op die manier vroegtijdig en automatisch gedetecteerd.

ViNotion
TU/e Technische Universiteit (University of Technology) Eindhoven

Innovatie & veiligheid

Om ladingen te beschermen wordt ingezet op de ontwikkeling van geavanceerde ‘slimme’ zeildoeken dat een alarm genereert van zodra een poging tot inbraak wordt ondernomen. Daarnaast zal geavanceerd hek- en sluitwerk op diverse sitesin havengebieden geplaatst worden. Deze verschillende systemen worden verbonden zodat in de meldkamer permanent signalen opgevolgd kunnen worden. Al deze oplossingen die ‘PASSAnT’ genereert, kunnen in een later stadium op maat gemaakt worden voor andere havens, terminals of bij uitbreiding andere bedrijventerreinen.

Harbours & Terminals Security Solutions