Pro Players

E-sports zijn hot, en Pro Players speelt daar graag op in. Pro Players is een toonaangevende speler binnen de Nederlandse gamingcommunity. Ze creëren unieke game-ervaringen middels hun online toernooien, spotten verscholen potentie binnen gamers, en richten zich op alle platforms. Naast hun online aanwezigheid biedt Pro Players ook game-ervaringen op locatie.

Pro Players
  • Online credits aanschaffen
  • Automatische planning
  • Achievements beschikbaar
  • Multiplatform
Pro Players

Wat was het probleem?

Pro Players wilde hun activiteiten voor gaming op locatie graag uitbreiden met een ambitieus online systeem waarin gebruikers mee konden spelen in toernooien. Daarvoor was het nodig dat gebruikers inschrijfgeld konden betalen en de winnaars van toernooien hun winst weer konden laten uitbetalen. Bovendien was er de wens voor verschillende toernooisoorten, een optie voor cashgames die gebruikers zelf onderling konden regelen, ondersteuning voor alle platforms en games die maar denkbaar zijn, enz.

Geen 9-tot-5-mentaliteit.

Een perfecte match voor Pro Players!

- D. Ansems

Onze aanpak

De online toernooiapplicatie voor Pro Players was vanaf het begin al een ambitieus project. We hebben voorzien in een geheel op maat gemaakt systeem met gebruikersprofielen waarop ingelogde gebruikers andere spelers kunnen uitnodigen voor cash games, elkaars gamehistorie kunnen inzien en credits kunnen inkopen en laten uitbetalen. Daarnaast is er een berichtencentrum dat berichten vanuit het systeem en van andere gebruikers combineert.

Daarnaast is er natuurlijk het toernooiensysteem zelf, waar toernooien met en zonder groepsfase georganiseerd kunnen worden. Kleine toernooitjes met vier spelers of grote toernooien met honderden mensen, het systeem doet het allemaal. Spelers vullen na afloop van een wedstrijd zelf hun scores in en alleen bij conflicten komt er af en toe een beheerder aan te pas om alles in goede banen te leiden.

Het resultaat

Een site die draait om het spelen van games kan natuurlijk niet bestaan zonder wat gamification van zichzelf. Spelers die de site gebruiken verdienen ervaringspunten en zelfs badges wanneer ze iets bijzonders presteren en natuurlijk zijn er leaderboards waarop iedereen haarfijn kan zien wie er nou eigenlijk echt de beste speler is.

Na oplevering vond de nieuwe site gretig aftrek bij de Nederlandse gamingcommunity. Met name de jaarlijkse FIFA-games werden vanaf het begin dagelijks gespeeld en zelfs als er een keer geen gepland toernooi was regelden spelers via de chatfunctie van de site zelf wel tegenstanders om potjes tegen te spelen. Pro Players is een echte communitysite met een grote schare trouwe bezoekersbase.

Wat wij nog meer deden voor Pro Players

Ben jij ook toe aan vernieuwing?

Ontdek wat wij kunnen doen voor jou!