Van den Berk Boomkwekerijen

Van den Berk Boomkwekerijen is gespecialiseerd in het kweken van laanbomen, coniferen, vormbomen en solitaire bomen en struiken. Het enorme assortiment bestaat uit 1600 soorten en cultivars, en al deze verschillende bomen en heesters kweken ze van medium tot zeer grote maten. Dit ruim 80 jaar oude familiebedrijf behoort daarmee tot één van de grootste boomkwekerijen van Europa. Van den Berk-bomen vinden hun weg door heel Europa en soms daarbuiten. Je vindt hun bomen zelfs terug bij het Louvre-museum in Parijs.

Van den Berk
  • Complexe filterfunctie
  • Koppeling ERP-software
  • Alles in één systeem
  • Geautomatiseerde processen

Wat was het probleem?

Van den Berk had al een mooie website die door een van onze partnerbedrijven gebouwd was. Er was echter de wens om naast informatievoorziening ook bomen en struiken te gaan verkopen via de website. Omdat dat niet het specialisme van dit partnerbedrijf was ging men op zoek naar een bedrijf dat dat specialisme wel aan boord had.

Het belangrijkste probleem dat moest worden opgelost was de vindbaarheid van de verschillende bomen. De wens bestond om de klant middels tientallen beschikbare filters de perfecte boom te laten vinden. Het type boom, de kleur, of hij al dan niet vruchten heeft en of hij al dan niet bijen aantrekt, zomaar een greep uit de vele mogelijke filters.

Van den Berk locatie

Fijne samenwerking, altijd bereikbaar, meedenkend en informeel contact!

- E. van Beers

Onze aanpak

Het werk voor Van den Berk is steeds onderverdeeld in behapbare kleinere projecten. Na de oplevering van een webshop die perfect aansluit op hun wensen inclusief complexe maar razendsnel werkende filters hebben we doorlopend werkzaamheden verricht om de shop verder uit te breiden en uit te laten groeien tot een steeds grotere informatieve website daar omheen. Van een API-koppeling met Epicor, de door Van den Berk gebruikte ERP-software) tot specificatie-PDF's is het project steeds groter geworden.

In de eerste instantie zou de shop los van de website werken, maar na verloop van tijd is het systeem uitgebreid met meer en meer functies waaronder maatwerk contentpagina's en meertaligheid, tot we uiteindelijk de hele website in de webshop konden onderbrengen en alles nu weer één systeem is. Wel zo handig, met een website die beschikbaar is in alle belangrijkste Europese talen vanaf meer dan een dozijn verschillende domeinen!

Het resultaat

Van den Berk Boomkwekerijen realiseert inmiddels een groot deel van hun omzet online, met klanten over heel Europa en daarbuiten. Klanten kunnen eenvoudig een offerte aanvragen en dit verzoek kan met een paar klikken door een verkoper worden omgezet tot een offerte, die een klant weer kan omzetten naar een bestelling. Doordat het hele proces over de hele linie geautomatiseerd is besparen zowel de klant als de verkoper veel tijd bij bestellingen van mensen die weten wat ze nodig hebben. Hierdoor houden de verkopers dus meer tijd over voor het geven van adviezen aan klanten die meer hulp nodig hebben, wat de hele organisatie efficiënter laat draaien.

Ben jij ook toe aan vernieuwing?

Ontdek wat wij kunnen doen voor jou!