Open data is nog geen Smart City data

In samenwerking met diverse pilotregio’s in Europa ontwikkelt Omines tooling in het kader van Smart Cities. Uit een overvloed aan Big Data van diverse bronnen destilleren wij wat steden nu echt slimmer maakt.

Smart City

Bruikbaarheid & toegankelijkheid voorop

Applicaties rondom data worden vrijwel altijd ontwikkeld vanuit die data. De data is echter niets waard zonder gebruikers, dus die verdient minimaal net zoveel aandacht. De user interface werkt snel, en omdat hij is uitgedacht met de usability voorop kan iedereen zonder instructie het platform bedienen.

Een optimale combinatie van Node.js en PHP7, gekoppeld aan open source caching en message queuing technologie, garandeert snelle responstijden en voorkomt vertraging doordat alle zwaardere taken asynchroon worden uitgevoerd.

Kaart
  • 7 stedenSteden in Europa
  • 12GB per dagDataverwerking
    per dag
  • 4 partnersPartner
    bedrijven
  • 18 sensorenVerschillende
    sensoren

Governance & compliance

Naast bruikbaarheid en snelheid draait open data als geheel om meer zaken. Van wie is de data? En hoe dwingt een webapplicatie in de cloud af dat niemand bij data kan waar hij niets in te zoeken heeft? Privacy en security horen by design te zijn in platforms als dit.

Een gericht uitgedacht raamwerk van diverse perspectieven bewaakt de data bij iedere poging tot toegang. De combinatie van toegangsrechten, licenties en desnoods complexe groepsregels op organisatieniveau dwingt af dat niemand aan verkeerde data kan komen. En gedetailleerde auditlogs bewijzen dat.

Privacy & security
Vraag ons naar een uitgebreide demonstratie