Parkeren is meer dan een paar meter vrije ruimte

Toen wij in 2013 begonnen met het parkeermanagementsysteem voor Park & Fly op Eindhoven Airport was het doel relatief simpel: zo efficiënte mogelijk een beperkte hoeveelheid ruimte volplannen. Slimme algoritmes en big data maken echter zoveel meer mogelijk.

Smart mobility

Informatie is de sleutel

Zoals bij ieder “smart” systeem staat of valt de slimheid met het veilig en verantwoord verwerken van de grote hoeveelheden data. Een uitgebreide rechten- en rollenmodule draagt er zorg voor dat de vaak privacygevoelige data rondom mobiliteit niet in verkeerde handen valt. Tegelijk zorgt geanonimiseerde analyse voor de stuurinformatie waarop degelijk beleid gevormd kan worden.

Smart Stuff makes Smart Parking

Klassieke parkeersystemen denken in klassieke principes, terwijl er zoveel slimmigheden mogelijk zijn om beter aan mobiliteit te werken. Waarom staat een parkeerplaats 2 weken leeg als de vaste gebruiker op vakantie is? Waarom kan ik daar niet parkeren als ik in de supermarkt ernaast moet zijn?

De grenzen tussen betaald parkeren, bedrijfsparkeren, kortparkeren en ga zo maar door vervagen in de wereld van Smart Mobility tot abstracte concepten. Laat dat slimme systeem lekker zelf uitzoeken hoe de ruimte het efficiëntst gebruikt kan worden zeggen wij dan.

  • JSON REST APIAPI
  • Mobiele applicatiesMobiele apps
  • DashboardingUniek dashboard
  • Gedeeld parkerenShared
    parking

Uitbreidbaarheid maakt de toepassing

Voor de uitwisseling van data en gebeurtenissen met externe systemen is het platform uitgerust met een zeer volledige JSON-REST API. Deze “Application Programming Interface” staat ontwikkelaars van gebruikers en hun toeleveranciers toe om eenvoudig de functionaliteit van het parkeersysteem uit te breiden op basis van hun eigen systemen. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudig mogelijk om werknemersinformatie in Microsoft Active Directory te synchroniseren met de parkeerdata, en het beleid uit te voeren op basis van beveiligingsgroepen daarin.

Bel ons
Verschillende door Omines ontwikkelde mobiele (en niet mobiele) toepassingen die inhaken op de smart mobility data