Wij als Internetbureau Omines kijken erg uit naar de samenwerking met Interreg. Wij voorzien interessante en innovatieve tijden. 

Wat is PASSAnT?

‘PASSAnT’ zet in op experimentele ontwikkeling van anomaliedetectie rond vrachtwagens, treinen en schepen. Camerasensoren zullen geïnstalleerd worden op relevante locaties in de havens van Oostende en Moerdijk. Deze data wordt gebruikt om het ‘machine learning’ systeem te leren wat normale en vreemde patronen zijn. Algoritmen worden ontwikkeld voor complexe beeldanalyses zoals het herkennen en classificeren van mensen en voertuigen, het meten van snelheid, herkenning van kentekens, enz. Het systeem zal leren om personen, fietsers, wagens en vrachtwagens van elkaar te onderscheiden op een zeer gedetailleerd niveau en zal bijvoorbeeld het type en model van een voertuig kunnen onderscheiden, net als de kleur, de snelheid van beweging en het kentekennummer. Afwijkende patronen zoals onbevoegde personen, pogingen tot ladingdiefstal, inklimming en smokkel kunnen op die manier vroegtijdig en automatisch worden gedetecteerd.

ViNotion
TU/e Technische Universiteit (University of Technology) Eindhoven

Innovatie & veiligheid

Om ladingen te beschermen wordt daarnaast ingezet op de ontwikkeling van geavanceerde ‘slimme’ zeildoeken dat een alarm genereert van zodra een poging tot inbraak wordt ondernomen. Daarnaast zal geavanceerd hek- en sluitwerk van Betafence op diverse sites in havengebieden geplaatst worden. Deze verschillende systemen zullen door Securitas worden verbonden zodat in een test-meldkamer permanent signalen opgevolgd kunnen worden. Al deze oplossingen die ‘PASSAnT’ genereert, kunnen in een later stadium op maat gemaakt worden voor andere havens, terminals of bij uitbreiding bedrijventerreinen.

Harbours & Terminals Security Solutions