Alka®

Alka® is opgericht in 2010 en specialist in het ontwikkelen en aanbieden van producten die de ontzuring van het lichaam bevorderen. Hun doel was en is om problemen die hun oorsprong vinden in een uit balans geraakte zuur-basehuishouding aan te pakken. Een gezond zuur-base-evenwicht vormt de basis voor een gezond en vitaal leven. Alka biedt unieke producten in verschillende productlijnen aan. Producten die eenvoudig te combineren en af te wisselen zijn én die passen bij de behoeften en eventuele problemen van elk individu.

Alka®
  • Gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Maatwerk integratie
  • Snelle ontwikkelcyclus
  • Sneller dan standaardsystemen

Wat was het probleem?

Alka gebruikt diverse standaardproducten van onder meer Exact als ruggengraat van haar bedrijfsvoering, maar kan hiermee niet al haar processen automatiseren. Met name de praktische automatisering van haar orderpicking, en de processen van vertegenwoordigers en resellers, blijken moeilijk te integreren in standaardsystemen. Voor zover het al mogelijk was om dit zonder maatwerk te automatiseren was dit in de praktijk niet goed bruikbaar of bijzonder efficiënt.

Alka sfeerimage

Omines is een fijne sparringspartner voor complexe vraagstukken

- WJ. Wijnstra

Onze aanpak

Omines ontwikkelde voor Alka een volledig maatwerk backoffice-systeem dat via API's data importeert uit Exact en andere systemen en deze verzamelt en verwerkt op de manier die aansluit bij de bedrijfsvoering. Vertegenwoordigers, marketing, support en sales hebben allemaal snel toegang tot de data die zij nodig hebben voor hun werkzaamheden, en kunnen deze onderweg benaderen. Er is zelfs speciale software ontwikkeld om vanuit de centrale omgeving lokaal de correcte printers aan te kunnen sturen waardoor het verzamelen van orders nog efficiënter gemaakt kon worden.

Het resultaat

Dankzij de maatwerk software van Omines is Alka een geoliede en efficiënte machine. De investeringen verdienen zichzelf snel en veelvuldig terug doordat alle kernprocessen van het bedrijf maximaal zijn geoptimaliseerd. Verdere finetuning wordt snel doorgevoerd door uitgebreide support met korte lijnen, waarbij soms wijzigingen die 's ochtends zijn bedacht dezelfde dag al in het systeem beschikbaar zijn. En door toegang tot onze ontwikkelsystemen te delen met de klant kan deze zelf ook kleine wijzigingen doorvoeren na controle door de ontwikkelaars van Omines. Dat bespaart kosten voor kleine wijzigingen waar onze professionals niet per se bij nodig zijn.

Ben jij ook toe aan vernieuwing?

Ontdek wat wij kunnen doen voor jou!