Doco International

Doco International ontwikkelt en levert een breed aanbod aan componenten voorzowel residentiële als industriële sectionaaldeuren. Aan ons de vraag; hoe kun je een maatwerk industriële garagedeur in een online configurator samenstellen en laten resulteren in een productieorder in Exact Globe? Eén van de vele vragen die doorlopend op ons pad komen als vaste online automatiseringspartner van Doco International.

Doco International
  • Exact Synergy & Globe
  • Uitgebreide catalogus
  • Slimme deurconfigurator
  • Synchronisatie van Big Data

Doco & Omines, trouwe partners sinds 2009

Voor Doco verzorgen wij uitgebreide ondersteuning bij de online strategie en de automatisering van processen. Bij binnenkomst in 2009 was de website enkel een reclamebord op het web dat wat vertelde over het bedrijf en zijn producten, zoals dat het geval was bij de meeste bedrijven in die tijd. In de jaren daarna is de website getransformeerd tot de primaire tool voor sales en marketing.

Het traject verliep vanaf het opzetten van een online marketingstrategie via het ontsluiten van de gehele productcatalogus op de website tot het bedwingen van complexe masterdata om een high performance online configurator te leveren. Hierin kunnen zowel klanten als sales managers zelf de volledige benodigdheden van een specifieke garagedeur berekenen met als resultaat een enorme tijdsbesparing voor zowel Doco International zelf als voor haar klanten.

2009

Bonuscollega's op afstand. Omines is een verlengstuk van onze organisatie

- M. Oulad Elhani

Integratie Exact Globe & Synergy

Na het opzetten van de website ontstond snel de wens om de producten te ontsluiten op de website. Hierbij was het vanzelfsprekend om de data die reeds in de Exact ERP tooling aanwezig was zo veel mogelijk te hergebruiken. Dankzij onze brede ervaring met complexe architectuur konden we de correcte data op een praktische manier ontsluiten via goed afgekaderde API's, zodat alle data automatisch up to date blijft. De uitdaging werd groter toen de vervolgvraag ontstond om de configuratie van deuren plaats te laten vinden in de website. Hiervoor is vanzelfsprekend alle masterdata nodig in de cloud.

Toekomstperspectief

Door het inzetten van beperkte maatwerk C# / ASP.NET-webservices is de synchronisatie hiervan mogelijk gemaakt op een manier die zowel onderhoudbaar als toekomstbestendig is. Inmiddels is de koppeling tussen cloud en on-premises oplossingen dermate solide dat alle jarenlang voorbereide lijnen bij elkaar kunnen komen en het volledige verkooptraject van initiële vraag tot uiteindelijke bestelling plaatsvinden via de website. Naast het gemak voor de klanten leidt dit tevens tot grootschalige besparingen intern doordat de medewerkers efficiënter kunnen werken.

Ben jij ook toe aan vernieuwing?

Ontdek wat wij kunnen doen voor jou!