Productconfigurator voor B2B

Doco International ontwikkelt en levert een breed aanbod aan componenten voorzowel residentiële als industriële sectionaaldeuren. Aan ons de vraag; hoe kun je een maatwerk industriële garagedeur in een online configurator samenstellen, enlaten resulteren in een productieorder in Exact Globe? Eén van de vele vragen die doorlopend op ons pad komen als vaste online automatiseringspartner van Doco International.

Doco International
  • Exact Synergy & Globe
  • Uitgebreide catalogus
  • Slimme deurconfigurator
  • Synchronisatie van Big Data

Doco & Omines, trouwe partners sinds 2009

Voor Doco verzorgen wij uitgebreide ondersteuning bij de online strategie en de automatisering van processen. Bij binnenkomst in 2009 was de website enkel een reclamebord op het web, die wat vertelde over het bedrijf en zijn producten, zoals dat veelal gebeurd bij de meeste bedrijven in die tijd. In de jaren daarna is de website getransformeerd tot de primaire tool voor sales & marketing.

Het traject verliep vanaf het opzetten van een online marketingstrategie, via het ontsluiten van de gehele productcatalogus op de website, tot het bedwingen van complexe masterdata om een performance online configurator te leveren. Hierin kunnen zowel klanten als sales managers zelf de volledige benodigdheden van een specifieke garagedeur berekenen met als resultaat een enorme tijdsbesparing tot gevolg.

2009

Systeemintegratie Exact Globe & Synergy

Na het opzetten van de website ontstond snel de wens om de producten te ontsluiten op de website. Hierbij was het vanzelfsprekend om de data zoveel mogelijk te herbruiken die reeds in de Exact ERP tooling aanwezig was. Dankzij veel ervaring met complexe architectuur konden we de correcte data op een praktische manier ontsluiten via goed afgekaderde API’s, opdat alle data automatisch up to date kon blijven.

De uitdaging werd groter toen de vervolgvraag ontstond om configuratie plaats te laten vinden in de website. Hiervoor is vanzelfsprekend alle masterdata nodig in de cloud. Door het inzetten van beperkte maatwerk C# / ASP.NET webservices is de synchronisatie hiervan mogelijk gemaakt op een manier die zowel onderhoudbaar als toekomstbestendig is.

Bonuscollega's op afstand. Omines is

een verlengstuk van onze organisatie

Toekomstperspectief

Inmiddels is de koppeling tussen cloud en on-premises oplossingen dermate solide dat alle jarenlang voorbereide lijnen bij elkaar kunnen komen, en het volledige verkooptraject van initiële vraag tot uiteindelijke bestelling te laten plaatsvinden via de website. Naast het gemak voor de klanten leidt dit tevens totgrootschalige besparingen intern doordat de medewerkers efficiënter kunnen werken en klanten vooraf zelf het een en ander kunnen uitzoeken.

Doco Door Confogurator

Ben jij ook toe aan vernieuwing?

Ontdek wat wij kunnen doen voor jou!