Gemeente Eindhoven

De gemeente Eindhoven kent veel initiatieven en projecten. In deze case ondersteunen we het werkgelegenheidsteam van de gemeente Eindhoven dat werkgevers helpt en adviseert bij het aannemen van mensen met een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij werkt het team nauw samen met het UWV, regiogemeenten en Sociale Werkvoorzieningsbedrijven in het werkgeversservicepunt 04Werkt.

gemeente eindhoven
  • Eenvoudig beheersysteem
  • Website sneller dan standaard
  • Tevreden eindgebruikers
  • Complexe filterfunctie

Wat was het probleem?

De gemeente had de behoefte om een webomgeving te laten ontwikkelen waar werkzoekenden die het lastig vinden om aan werk te komen een helpende hand geboden wordt. In andere woorden, een vacaturepagina op lokaal niveau voor hoofdzakelijk re-integrerende werkzoekenden. Na een aantal goede gesprekken waarin we de exacte wensen bespraken bleek dit een opdracht waar we prima mee uit de voeten konden!

gemeindhoven sfeerimage

Omines denkt met je mee gedurende het gehele traject

Onze aanpak

Als bureau hebben we als basis het Symfony Framework gebruikt voor het ontwerp van deze maatwerk website. Symfony is net zoals bijvoorbeeld Laravel, Magento en Drupal een open-source PHP-framework dat gebruik maakt van open protocollen, open systemen en open standaarden. Je leest het al, een maatwerk oplossing erop gericht om ambities en wensen waar te kunnen maken. Een framework kun je zien als het skelet van een maatwerk website en zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig gerichte aanpassingen kan doorvoeren. Beter presterende websites scoren tenslotte hoger in de zoekresultaten van zoekmachines. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat bezoekers na 3 seconden al geneigd zijn je website te verlaten wanneer deze niet goed en snel laadt? De juist aanpak en techniek zorgen mede voor een betere online vindbaarheid en dus conversie.

Het resultaat

Omines ontwikkelde voor Gemeente Eindhoven een volledige maatwerk vacature-website. We hebben een omgeving gebouwd die de mogelijkheid biedt om snel en eenvoudig elementen aan te kunnen passen. Daarnaast is de website geoptimaliseerd voor SEO, zodat relevante vacatures direct in de zoekresultaten van Google zichtbaar zijn. De vacaturesite bevat verschillende filtermogelijkheden die het gemakkelijk maken voor werkzoekende om relevante vacatures te vinden. Ook is er aan de zij- en onderkant van de webomgeving achtergrondinformatie geplaatst over het werkgelegenheidsteam. Hier bevinden zich de basiscontactgegevens met een link naar een pagina waarop de individuele accountmanagers worden weergegeven. Alles om ervoor te zorgen dat werkzoekende snel in contact kunnen komen zodat het re-integratieproces kan worden gestart.

Wat wij nog meer deden voor
Gemeente Eindhoven

Ben jij ook toe aan vernieuwing?

Ontdek wat wij kunnen doen voor jou!