Heliox

Heliox biedt slimme energiebeheeroplossingen van wereldklasse die op maat zijn gemaakt en schaalbaar zijn binnen een snel veranderend e-mobiliteitslandschap. Ze werken aan een duurzame wereld waar een naadloze oplaadervaring de standaard is voor elk elektrisch voertuig, en dit verandert de manier waarop we ons dagelijks leven van stroom voorzien. Heliox is opgericht in 2009 en is marktleider in snellaadsystemen voor het openbaar vervoer, e-trucks, marine-, mijnbouw- en havenuitrusting.

Heliox
  • Snelle orderverwerking
  • Eenvoudig beheersysteem
  • Automatisch orders inleggen
  • Applicatie sneller dan standaard

Wat was het probleem?

De wens vanuit Heliox was om voor klanten een portal te ontwikkelen waarop hun medewerkers kunnen inloggen zodat zij er zelfstandig reserveonderdelen voor door hun aangeschafte apparatuur kunnen bestellen. Het beheer van de webomgeving diende dusdanig te zijn dat ze zelf eenvoudig alles kunnen onderhouden zonder structurele tussenkomst van ons of van derden.

Heliox sfeerimage

Omines denkt met je mee gedurende het gehele traject

Onze aanpak

Omines ontwikkelde voor Heliox een volledige “spare parts-portal” op maat die via API's data importeert uit andere systemen en deze verzamelt en verwerkt op de manier die aansluit bij de bedrijfsvoering. Dealers, vertegenwoordigers, support en sales hebben allemaal snel toegang tot de data die zij nodig hebben voor hun werkzaamheden en kunnen deze gegevens overal benaderen. De portal is modulair ontwikkeld zodat vervolguitbreidingen incrementeel en gefaseerd mogelijk zijn. De tool beschikt over de mogelijkheid om orders automatisch in te leggen in Klairy, het logistieke systeem van fulfilment provider Base Logistics.

Het resultaat

Dankzij de maatwerk software van Omines heeft Heliox een geoliede en efficiënte machine gekregen. Hun investeringen in de software verdienen zichzelf snel en veelvuldig terug doordat alle kernprocessen van het bedrijf maximaal zijn geoptimaliseerd. Zo kunnen gebruikers alle orders die op klantniveau zijn geplaatst inzien. De portal verstuurt een e-mail naar de bestellende gebruiker met de melding dat de bestelling onderweg is en stuurt daarbij eveneens de verzendinformatie mee. Het resultaat is een overzicht en fantastisch eindproduct dat ze enorm veel tijd bespaart.

Wat wij nog meer deden voor
Heliox
Vraag ons naar een uitgebreide demonstratie

Ben jij ook toe aan vernieuwing?

Ontdek wat wij kunnen doen voor jou!