Nemo Healthcare

Al sinds haar prilste begin als startup werken wij samen met Nemo Healthcare, welke intussen is uitgegroeid tot een scale-up in de medische sector, gevestigd binnen de MMC Incubator. Nemo heeft een methodiek ontwikkeld om op slimme wijze de toestand van een foetus tijdens de zwangerschap continu te kunnen bewaken.

Nemo Healthcare
  • NEN 7510 gecertificeerd
  • Maatwerk applicatie
  • Realtime monitoring
  • Data ownership

Betrokken in het vroegste stadium

Al vroeg tijdens de ontwikkeling van hun unieke patch vond Nemo in ons een partner om hen te helpen bij de complexe problemen die voor hen lagen. “Hoe gaan we de data die wij produceren op een veilige en gebruiksvriendelijke manier ontsluiten richting de diverse betrokken partijen, zoals verloskundigen en medisch specialisten?”

We hebben samen met Nemo tooling ontwikkeld waarmee de medische data ontsloten kan worden en (klinische) tests uitgevoerd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan data ownership en de overdracht van informatie tussen verloskundigen en medisch specialisten, naast de UX en vraagstukken rondom visualisatie.

App at work

Omines denkt met je mee gedurende het gehele traject

Gebruiksvriendelijke vormgeving

De ontwikkelde omgeving “OTS” is via het mobile first principe tot stand gekomen. De use case voor deze applicatie ligt namelijk vrijwel volledig bij het mobiel gebruik ervan. Verloskundigen en medisch specialisten worden via pushberichten of andere alarmmiddelen proactief op de hoogte gebracht van mogelijke problemen, en kunnen vanaf iedere locatie en ieder apparaat toegang krijgen tot de data en eventuele actieve monitoringsessies.

Veiligheid & techniek

Gezien de gevoelige aard van de data en de in potentie enorme hoeveelheden aan informatie die eruit kunnen volgen is de applicatie vanaf de kern opgezet met veiligheid vóór “alles” als devies. Naast gangbare maatregelen als HTTPS tijdens transport zijn diverse aanvullende beveiligingsmaatregelen doorgevoerd, en bevindt alle data zich fysiek in NEN 7510-gecertificeerde locaties, de norm voor informatiebeveiliging in de zorg.

Ben jij ook toe aan vernieuwing?

Ontdek wat wij kunnen doen voor jou!