Smart Health: Online innovatief voor je geboren bent

Al sinds haar prilste begin als startup werken wij samen met Nemo Healthcare, welke intussen is uitgegroeid tot een scale-up in de medische sector, gevestigd binnen de MMC Incubator. Nemo heeft een methodiek ontwikkeld om op slimme wijze de toestand van een foetus tijdens de zwangerschap continu te kunnen bewaken.

Nemo Healthcare

Betrokken in het vroegste stadium

Al vroeg tijdens de ontwikkeling van hun unieke patch vond Nemo in ons een partner om hen te helpen bij de complexe problemen die voor hen lagen. “Hoe gaan we de data die wij produceren op een veilige en gebruiksvriendelijke manier ontsluiten richting de diverse betrokken partijen, zoals verloskundigen en medisch specialisten?”

We hebben samen met Nemo tooling ontwikkeld waarmee de medische data ontsloten kan worden en (klinische) tests uitgevoerd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan data ownership en de overdracht van informatie tussen verloskundigen en medisch specialisten, naast de UX en vraagstukken rondom visualisatie.

App at work
De tool heeft Nemo geholpen bij het verkrijgen van additionele investeringen en het tonen van de mogelijkheden van het product. De grote uitdagingen zaten in de communicatie en het vertalen van data in informatie die voor medisch specialisten bruikbaar is.

Veiligheid & techniek

Gezien de gevoelige aard van de data en de in potentie enorme hoeveelheden aan informatie die eruit kunnen volgen is de applicatie vanaf de kern opgezet met veiligheid vóór “alles” als devies. Naast gangbare maatregelen als HTTPS tijdens transport zijn diverse aanvullende beveiligingsmaatregelen doorgevoerd, en bevindt alle data zich fysiek in NEN 7510-gecertificeerde locaties, de norm voor informatiebeveiliging in de zorg.

Wereldkaart

Ben jij ook toe aan vernieuwing?

Ontdek wat wij kunnen doen voor jou!