Smart Mobility

Park & Fly is een bedrijf dat parkeer- en kantoorruimte in de buurt van Eindhoven Airport en het nabijgelegen bedrijventerrein faciliteert. Met steeds meer internationale contacten en steeds minder beschikbare ruimte nabij het vliegveld van Eindhoven is het een uitdaging om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van die ruimte om aan de vraag van een steeds mobielere maatschappij te voldoen. Park & Fly is als geen ander in staat om dat probleem het hoofd te bieden.

Smart mobility
  • Koppeling parkeersystemen
  • Optimalisatie benutbare ruimte
  • Zorgeloos beheer parkeerlocatie
  • Installatie van soft- en hardware

Wat was het probleem?

Voordat Park & Fly ons in 2012 inhuurde gebruikten ze een speciaal voor hen ontwikkeld parkeermanagementsysteem dat helaas niet heel goed meer overweg kon met hun groeiende vraag. Deze constatering was er rond hetzelfde moment dat men zich begon te realiseren dat een generiek product voor het online faciliteren van parkeerbeheer een gat in de markt was. Park & Fly sloeg de handen ineen met een investeringspartner en ging op zoek naar een ervaren softwarebedrijf dat de onderliggende parkeersoftware voor hun eigen locaties én diverse andersoortige locaties kon ontwikkelen en onderhouden.

Grafische gebruikersinterface

Volledige cloudapplicatie in plaats van een on premises-based oplossing

- D. Theunisz

Onze aanpak

We erkenden al vroeg in het proces dat er meerdere soorten parkeerbehoeftes bestaan. Enerzijds was er de situatie van Park & Fly zelf, waar mensen langdurig parkeren met een reservering vooraf. Tegelijkertijd komt abonnementsparkeren ook vaak voor. Bij abonnementsparkeren kunnen mensen ook vooraf reserveren maar is het eveneens mogelijk dat ze zonder reservering vooraf alsnog binnen moeten kunnen. Op basis van deze twee use cases hebben we beide soorten parkeren mogelijk gemaakt. Daarbij hebben we uitgebreid opties toegevoegd voor rapportage en gedragsanalyse.

Naast het beheren van reserveringen en parkeerplaatsen biedt het parkeermanagementsysteem ook de toegangscontrole die slagbomen direct met het systeem laat communiceren, om zo te kijken of een bestuurder binnen mag of niet.

Na het opzetten van het parkeermanagementsysteem had Park & Fly natuurlijk ook een website nodig die daarmee kon communiceren zodat hun klanten direct konden reserveren en betalen. Het parkeersysteem levert daarbij alle data aan zodat de website kan focussen op het tonen van die gegevens. Door deze lichtgewicht-opzet konden we dezelfde website later ook na een makeover opnieuw inzetten voor andere afnemers van het parkeersysteem.

Het resultaat

Inmiddels bedient de parkeermanagementsoftware parkeerlocaties in tientallen plaatsen in Nederland en helpt het enkele honderden bedrijven bij het oplossen van hun mobiliteitsproblemen wegens schaarse parkeerruimte. Tevens biedt onze maatwerkoplossing de ruimte om snel te schakelen bij ontwikkelingen in de markt. Toen de uitbater van Eindhoven Airport in 2017 met de handen in het haar zat na het instorten van de in aanbouw zijnde parkeergarage kon Park & Fly met onze hulp de uitkomst bieden door boekingen van het vliegveld zelf in ons systeem op te nemen en af te handelen.

Voor de uitwisseling van data en gebeurtenissen met externe systemen is het platform uitgerust met een zeer volledige JSON REST-API. Deze "Application Programming Interface" staat ontwikkelaars van gebruikers en hun toeleveranciers toe om eenvoudig de functionaliteit van het parkeersysteem uit te breiden op basis van hun eigen systemen. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudig mogelijk om werknemersinformatie in Microsoft Active Directory te synchroniseren met de parkeerdata en het beleid uit te voeren op basis van de beveiligingsgroepen daarin.

Ben jij ook toe aan vernieuwing?

Ontdek wat wij kunnen doen voor jou!